Translate

6 Temmuz 2012 Cuma

Bayram Gibi Cevizli ekmek - Lokma

Bayram Gibi Cevizli ekmek - Lokma

Nette gezerken bir de yemek konusunda birşeyler eklemeliyim diye düşündüm bloguma: )))
ilk ne olmalı...
benim için özel ama basit bir tarif olmalı dedim...

Bayram sabahlarında yapardı babannem; sonraları annemin ellerinden yemek nasip oldu çok şükür
şimdi yeni evliyim ama ilk bayram sabahımızda adetlermizden kopmamamk adına bende yaptım eşime :))
tabi daha pratik haliyle, resimler netten çeşitli şekiller size ait artık :)

fırından ekmek hamuru alıyorsunuz 1 adet

1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı süt 
50 gr tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağı
az tarçın, az yenibahar
1 yumurtada


Ekmek hamurunu süt, tereyağı ve unla birlikte iyice kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerine örtü örtüp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakın.
Ceviz içini mutfak robotundan geçirip yenibahar ve zeytinyağıyla karıştırın.
Mayalanan hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Cevizli karışımı hamurun her yerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Ruloyu bıçakla 4 parça halinde kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Cevizli lokma artık hazır, afiyet olsun.

      
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)