Translate

2 Kasım 2012 Cuma

YAĞLI VE AKNELİ CİLTLER İÇİN SİYAH NOKTA GİDERİCİ KİL MASKESİ


Sizlere pratik ve sağlıklık bir mask önereceğim, kendimde çok uygulardım... :P bir zamanlar (şimdi nedense kendime kalamıyorum şu aralar ) 

Merve'cim sana gelsin ...

Ben genellikle taş kil alıp içine su yerine süt ve limon suyu karıştırarak krem kıvamında hazırlarım.. Tabi bu da tecrübe edilmiş, denemeye değer...

Ebru Şallı’nın hazırlayıp sunduğu “Ebruli” programında Ebru Şallı yağlı ve sivilceli ciltler için maske tarifi açıkladı. Tamamen doğal malzemeler ile hazırlanan maske siyah noktalar için çözüm oluyor. Yüzümüzde çıkan sivilcelerin temeli olan siyah noktalar giderildiğinde sivilce oluşumu da kaybolacaktır. Şimdi maskenin hazırlanışını ve kullanımını açıklayalım.

Malzemeler:
* 1 çorba kaşığı kil,
* 1 tatlı kaşığı nişasta,
* Yarım limon suyu,
* 4 damla portakal suyu,
* 1 damla su.

Hazırlanışı ve Kullanımı:
Cam bir kase içerisinde tüm malzemeleri krem kıvamına gelinceye dek iyice karıştırın. Karışımı cildinize uygulamadan önce cildinizi iyice temizleyin. Daha sonra tüm yüzünüze sürün. Sivilcelerin ve siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere ovalayarak iyice yedirin. Maskeyi 20-25 dakika bekletip yıkayın. Zaten yağlı bölgeniz kurumuyor farkedeceksiniz....
Haftada 2 kez uygulayacağınız maske ile kısa sürede sivilce ve siyah nokta oluşumu kaybolacaktır. Cildiniz güzelleşecek ve sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)